vineri, 19 iunie 2015

Whisper Of The Heart - Kondo / Miyazaki 1995

După operația de săptămîna trecută (și perioada de repaos forțat asociată...) mi-a cam pierit cheful de viață. Ceea ce înseamnă că era momentul să mă scufund în copilării, adică în desene animate.



Whisper Of The Heart (Șoapta inimii) e unul din filmele mele favorite. E un desen animat realist, o poveste despre o fată, un băiat și un motan care se plimbă singur cu trenul. Fata nu știe ce vrea de la viață, băiatul e cu picioarele pe pământ și are un plan foarte bine pus la punct (care implică, bineînțeles, cucerirea romantică a domnișoarei cu pricina), iar motanul stă pe gard, cu coada exact deasupra punctului unde pot ajunge colții cățelului exasperat din curte.

Dincolo de măiestria cu care ne-a obișnuit deja echipa lui Miyazaki (încă n-am văzut un film de la Ghibli care să fie animat prost) Whisper Of The Heart îți rămâne în minte din cauza personajelor proaspete și adevărate și a mesajului de impact. E un film despre creativitate și efort, unul pe care orice artist o să-l simtă aproape.

Citat esențial: "I'm scared. What if there's no precious crystal in me?"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu